Четвер, 25.04.2024, 12:49
Футбольна Старосамбірщина
 
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 2
  • 1
  • 2
  • »
Модератор форуму: vasilius77  
Форум » Футбол Старосамбірщини » Проблемні питання та шляхи вирішення » Наш арбітраж: що маємо і чого хочемо (Прблеми суддівства у старосамбірському футболі)
Наш арбітраж: що маємо і чого хочемо
vasilius77Дата: П'ятниця, 05.04.2013, 23:50 | Повідомлення # 1
Генералісимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 33
Статус: Офлайн
Не є секретом, що одним із дуже важливих питань у нашому футболі є проблеми суддівства, особливо у ІІ-й районній лізі. Тож пропоную у даному форумі розглянути найвразливіші питання пов'язані із суддівством, та знайти варіанти вирішення даної проблеми.
 
vasilius77Дата: Вівторок, 07.05.2013, 19:42 | Повідомлення # 2
Генералісимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 33
Статус: Офлайн
Гру між командами Завадки і Стрілок в Тершові 28 квітня обслуговував суддя, якому 65 років, відходив від центральної лінії не більше як на 5 метрів в один і інший бік, абсолютно не бачив що робиться на полі і реагував виключна на крик. На результат, в принципі, він не повпливав але матч змарнував. Мені здається, що якби команди грали зовсім без судді, то в даному випадку їм би було простіше. Питання:- навіщо так знущатися з футболу і з тих людей, що той футбол люблять:...
 
NapoleonДата: Четвер, 09.05.2013, 13:04 | Повідомлення # 3
Рядовий
Група: Пользователи
Повідомлень: 1
Статус: Офлайн
Потрібно давати обслуговувати матчі молодим хлопцям, а не якимсь дідуганам.
 
VasiaOliynukДата: Вівторок, 14.05.2013, 15:00 | Повідомлення # 4
Рядовий
Група: Пользователи
Повідомлень: 8
Статус: Офлайн
Може просто потрібно шоб була якась організація, та сама наприклад ліга хай сама наперед визначає суддів на кожен матч, і це повині бути фізично готові люди!
 
L@SДата: П'ятниця, 07.06.2013, 14:06 | Повідомлення # 5
Рядовий
Група: Пользователи
Повідомлень: 3
Статус: Офлайн
У неділю 2 червня відбувся матч між ФК"Єдність" Страшевичі та ФК Топільниця , команда гостей приїхала як належить зі своїми суддями , та головний суддя ледве бігав по полю практично по центрі , коли ФК"Єдність" забила гол і почала контролювати гру , і тут суддя дав пенальті якого там і близько не було , а мав бути штрафний десь за 2 - 3 метри від штрафної , ну і надалі так вже пішла вся гра в піддиктовку судді , як тільки хтось із команди гостей крикне суддя той зразу свистить , а коли нас по ногах копали то він навіть в той бік не дивився , а коли нашого гравця завалили в штрафній де мала бути чиста пеналька то він нічо не дав і продовжив гру . Розберіться будь ласка в цьому щоб більше той суддя з Топільниці не судив , я думаю що це буде краще для всіх команд))))))))
 
vasilius77Дата: Субота, 08.06.2013, 22:52 | Повідомлення # 6
Генералісимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 33
Статус: Офлайн
Якщо такий епізод дійсно був, то це ГАНЬБА, але, в першу чергу для команди із Топільниці, тому що, в принципі вона і так вважалася фаворитом. Я ще можу зрозуміти якусь маленьку прихильність судді на користь слабшої команди, але аж ніяк не розумію коли команда сильніша, а їй ще й підсуджують та ще й так нагло - може команда Топільниці не така вже й сильна без судді. Ми можемо обсудити цей епізод тут на форумі, можемо поспівчуавти Страшевичам, але потрібно піднімати це питання вище - у федерації, особисто я був в курсі цього епізоду і мав по цьому поводу розмову із представниками федерації, та поки у команд і їхніх суддів не прокинеться совість, не прокинеться повага, у першу чергу, до футболу, а не результату навіть федерація не зможе нічого зробити - регламентом не передбачені протести на арбітраж.
 
emptyДата: Вівторок, 11.06.2013, 09:22 | Повідомлення # 7
Рядовий
Група: Пользователи
Повідомлень: 7
Статус: Офлайн
L@S Я би хотів спитати, коли саме під час матчу був такий період часу, коли ФК "Єдність" контролювала гру, це ж абсурд.
А відносно моменту з пенальті у ворота Єдності, не заперечую що фол був не у штрафній а за пів метра до неї і суддя не побачив, але хіба цей фол не тягнув на пряме вилучення грака, так як був фолом останньої надії, та ще й винонано дуже грубо (підкат ззаді). І не треба говорити що Страшевичі програли не по грі.
 
Vas6okДата: Вівторок, 11.06.2013, 16:06 | Повідомлення # 8
Сержант
Група: Друзья
Повідомлень: 5
Статус: Офлайн
Майже в кожної команди  є свій суддя!!!. На мою думку замість того щоб він обслуговував матчі своєї команди на виїзді нехай краще  судить матчі  за участю двох інших команд!!!  Так буде краще для обох команд!!! Майже всі судді в нашій лізі не кваліфіковані!!! Що це за підхід кого захотіли того й заявили за суддю!!! Це ж позор для федерації!!! Таж сама федерація могла б організувати навчальні курси для того щоб дати суддям хотя б якісь основні знання і потрібно вживати певні міри на всі суддівські ляпи, тому що це призводить до ворожнечі між самими гравцями команд!!!
 
emptyДата: Вівторок, 11.06.2013, 16:54 | Повідомлення # 9
Рядовий
Група: Пользователи
Повідомлень: 7
Статус: Офлайн
Справа не тільки в суддях але і в порядку на полі і навколо нього під час гри. Адже якщо суддя судить матч за участю двох інших команд (мова йде про ІІ лігу), то є дуже велика ймовірність що він не вгодить тій чи іншій команді, а тим більше уболівальникам, які чинять неймовірний тиск на нього. І в результаті цього суддівство перетворюється на безсуддівство. Я за вплив федерації в даних питаннях, адже вона зараз виконує функції не контролюючого органу, а якогось сервісного, і далеко навіть не НЕЙТРАЛЬНОГО!
 
vasilius77Дата: Вівторок, 11.06.2013, 23:16 | Повідомлення # 10
Генералісимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 33
Статус: Офлайн
Я сам суджу вже пятий рік і бували різні моменти, і дійсно на психологічний стан судді впливає поведінка гравців і вболівальників, але суддя має вплив: за поведінку вболівальників може припинити гру, а поведінку гравців треба приборкувати вже з перших проявів агресії за допомогою карток. Суддя з перших хвилин повинен показати, що саме він господар на футбольному полі і тоді все буде нормально і вболівальники будуть себе нормально поводити. Хоча є різні села - Трушевичі, Лютовисько, Чижки  - там як не суди, все одно погано, але тим не менш порядок на полі залежить від кваліфікації судді і його бажання судити чесно. Суддя просто-напросто повинен судити гру, а не команду. Просто буває, що команди привозять суддів котрі дупля не ріжуть у футболі, о тоді зле, а якщо цей суддя ще й починає підсуджувати, то тоді це трагедія.   
 
vasilius77Дата: Вівторок, 11.06.2013, 23:33 | Повідомлення # 11
Генералісимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 33
Статус: Офлайн
По поводу епізоду в Страшевичах, то цілком не згоден з L@S. Я не був на грі і не бачив моменту, от тільки слухаю і читаю коментарі і всі вони не на користь судді. Якщо був фол останньої надії та ще й грубий, то давай червону і став штрафний - за правилами, а видумувати правила і замість вилучення та штрафного ставити пенальті не правильно. Пенальті  - це 99% гол, а вилучення і штрафний набагато менше. У меншості можна зіграти на відбій і втримати результат, а після пропущеного голу вже зовсім інший настрій.

Тепер по поводу коментаря Vas6ok, я буваю абсолютно на всіх зборах і це питання федерацією піднімалося вже не раз. Але є кілька моментів: по-перше мало яке село зможе виставити суддю, котрий на нормальному рівні відсудить нейтральну гру (свою простіше); по-друге ніякий суддя не поїде хто-зна-куди за безплатно судити матч навіть якщо він це і вміє робити; по-третє мінімум 90% команд другої ліги не мають змоги оплатити послуги нейтрального арбітра.  Районний футбол нажаль фінансово біднішає з кожним роком. Люди котрі люблять футбол і присвячують йому свій час не мають грошей, а люди котрі гроші мають, не хочуть їх вкладати у футбол.
 
emptyДата: Середа, 12.06.2013, 11:47 | Повідомлення # 12
Рядовий
Група: Пользователи
Повідомлень: 7
Статус: Офлайн
Проблема фінансування районного футболу ще більш болюча за суддівство, адже з кожним роком у нас щораз менше команд бере участь у змаганнях, і не всі з тих що беруть дограють турнір до кінця. Якщо було б більше команд то і турнір став би цікавшим, адже можна було б зробити більше груп розподілених по регіональному принципі. А так наш футбол деградує як спорт. з кожним роком.

Важко навіть уявити якою при стані наших доріг команда Старяви приїде(якщо приїде) у Головецько. Це ж 70 км!!!
 
L@SДата: П'ятниця, 14.06.2013, 17:00 | Повідомлення # 13
Рядовий
Група: Пользователи
Повідомлень: 3
Статус: Офлайн
Страшевичі контролювали початок поєдинкук... І хто вам сказав що у матчі де грали команди Єдність Страшевичі та Топільниця був грубий фол та щей ззаді цей фол максимум тягнув на жовту картку , ніякого грубого фолу там не було гравець з команди Страшевич доганяв гравця з Топільниці ну і не розрахував трохи швидкості тай забіг в суперника , тому що він вже не мав куди діватись , а те що говорять про грубу гру це вже видумки...

Додано (14.06.2013, 16:00)
---------------------------------------------
Та й крім цього моменту з пенальті , було дуже багато епізодів , та суддя слухав лише своїх гравців , за останні два матчі у нас гравці не можуть дограти матч до кінця , через те що дійсно по ногах копають , та суддям на це наплювати ,,,Наша команда заявлялась на цей не для того щоб нам поламали ноги , а щоб попробувати на що ми спроможні , у нас вже багато років в селі футболу не було і ми не є претендентами на призові місця , ми всього навсього хочем щоб була повага до нашої молодої команди , а не так що каманди сильніші приїзджають та ще їм підсуджують , це не чесно))))))

 
vasilius77Дата: Неділя, 16.06.2013, 14:41 | Повідомлення # 14
Генералісимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 33
Статус: Офлайн
Цілком згоден з L@S,
 
vasilius77Дата: Неділя, 16.06.2013, 21:51 | Повідомлення # 15
Генералісимус
Група: Администраторы
Повідомлень: 33
Статус: Офлайн
Ну що, Страшевичі, тішитеся з перемоги?, а плакати треба. Не можна так судити гру. Від матчу Завадка-Страшевичі ніхто не отримав задововолення. L@S, тут писав, що їм не треба очок, а треба чесної гри при нормальному суддівстві, то де ж було це чесне суддівство в Тершові проти Завадки?. Якщо ви такі чесні, то прийдітьу федерацію і скажіть: нам не треба цих трьох очок, бо їх заробив суддя, а не команда. От тоді вас можна буде поважати. А так ваші 6 очок рівносильні нулю. Одних 3 взяли без гри, інших 3 зробив суддя.
 
Форум » Футбол Старосамбірщини » Проблемні питання та шляхи вирішення » Наш арбітраж: що маємо і чого хочемо (Прблеми суддівства у старосамбірському футболі)
  • Сторінка 1 з 2
  • 1
  • 2
  • »
Пошук:

Copyright Vasyl Gromish Corp © 2024